Blog

3D Atlas of Human Embryology

Wat een eer om het bijzondere werk van de onderzoeksgroep van Bernadette de Bakker van het Amsterdam UMC vast te leggen in foto’s en video’s. De prachtige 3D modellen van embryo’ s en foetussen heb ik op verschillende manieren in beeld gebracht voor de website 3dhumandevelopment.com.

De Generalist set bestaat uit een blokje met de Carnegie Stages of Human Development op ware grootte en daarnaast een set van 6 modellen van elk onderdeel met lengte ca. 15 cm

Met nieuwe beeldtechnieken leren we beter kijken naar het ongeboren kind

Door state-of-the-art 3D-imaging technieken te gebruiken en foetussen in allerlei stadia te onderzoeken, kom je enorm veel te weten over het ongeboren kind. Met deze kennis kunnen aangeboren afwijkingen beter herkend worden en kan de zorg voor deze kinderen verbeterd worden. Ook kan het je meer duidelijkheid geven over waarom een zwangerschap soms eindigt in een miskraam. En dat zijn maar twee voorbeelden van een hele lijst nieuwe mogelijkheden… Dit onderzoek heeft groot impact op de hele zorgsector!

In je eigen handen

Tot nu toe konden studenten geneeskunde alleen leren over de menselijke ontwikkeling uit anatomieboeken. Door het zelf kunnen vasthouden en binnenste buiten bekijken van deze 3D modellen komt het onderwerp veel meer tot leven.

3d model of a foetus
Neuro set 6 weeks gestation
Vascular set 9 weeks gestation
Generalist set 9 weeks gestation
Vascular set 6 weeks gestation
error: Copyright Caren Huygelen fotografie + film