Over Caren

Stories of science, public matters and art

Met het maken van films en fotografie breng ik op een duidelijke en creatieve manier de boodschap van mijn opdrachtgevers over. Ik werk met name in de sectoren wetenschap, publieke overheid en kunst, maar sta open voor alle opdrachten.

Film en fotografie versterken elkaar

Mijn producties bestaan uit film en fotografie, of een combinatie hiervan. Heel vaak is het zinvol om meerdere films van verschillende lengte te maken.

  • een trailer of reel voor sociale media
  • een langere story waarin je inhoudelijk de diepte in kan gaan voor publicatie op een website
  • foto’s voor website / flyers
  • een HERO video voor op de homepage.

Als opdrachtgever krijg je voldoende gevarieerd beeldmateriaal om op verschillende media te communiceren met je doelgroepen. Door breed maar ook juist specifiek beeldmateriaal te verzamelen en deze handig te monteren met de juiste boodschap voor elke toepassing, probeer ik op een efficiƫnte en kosteneffectieve manier mijn opdrachtgevers meerdere mogelijkheden te geven in hun communicatie.

Stories of Science

Dit werk gaat nooit vervelen! Wetenschappers zijn gewoon leuke en interessante mensen. En dan krijg ik ook nog de kans om hun werk van dichtbij te bekijken en ze te helpen om hun innovaties en ambities aan de wereld te vertellen.

Dankzij mijn eigen achtergrond als wetenschapper en mijn jarenlange samenwerking met wetenschappers, weet ik me snel in te lezen in hun soms lastige onderwerpen.
Zo kan ik helpen om hun verhaal op de juiste manier te vertellen met taal die begrijpelijk is voor het gekozen publiek. Het maakt natuurlijk veel uit of we een video maken voor vakgenoten of voor het grote publiek.

Werken op niveau

Mijn academische achtergrond (TU Delft) helpt mij in het werk. Ik start altijd met een goede voorbereiding en pak mijn projecten heel gestructureerd aan. Ik kan in korte tijd een goede analyse maken van de situatie van mijn opdrachtgevers en hun vragen en wensen.
In het contact met mijn opdrachtgevers staat altijd het opbouwen van een langdurige samenwerkingsrelatie centraal. Na afloop van een project vraag ik altijd om feedback op mijn werk, daar valt altijd wat van te leren en verbeteren!

Opleiding en werkervaring

Technische Universiteit Delft (Technische Bestuurskunde 1996-2003)
Wetenschappelijk onderzoeker Inspectie voor de Gezondheidszorg (2003-2007)
Freelance Docent Prisma, Veiligheidskunde in de gezondheidszorg (2007-2011)
Fotoacademie Rotterdam (2007-2010)
Eigenaar Caren Huygelen fotografie + film (vanaf 2007)