Over Caren

Stories of science, public matters and art

Met het maken van films en fotografie wil ik op een duidelijke en creatieve manier de boodschap van mijn opdrachtgevers overbrengen. Ik werk met name in de sectoren wetenschap, publieke overheid en kunst.

Film en fotografie versterken elkaar

Mijn producties bestaan vaak uit een combinatie van film en fotografie. Of uit een combinatie van films met verschillende lengte.

Op deze manier krijgen opdrachtgevers voldoende gevarieerd beeldmateriaal om op verschillende wegen te communiceren met hun doelgroepen. Van verzameld filmmateriaal kan bijvoorbeeld vaak verschillende video’s gemaakt worden:

  • een of meerdere korte video(‘s) voor publicatie op socials
  • een langere story voor publicatie op een website en
  • een HERO video voor op de homepage.

Door breed maar ook juist specifiek beeldmateriaal te verzamelen en deze handig te monteren met de juiste boodschap voor elke toepassing, probeer ik op een efficiënte en kosteneffectieve manier mijn opdrachtgevers meerdere mogelijkheden te geven in hun communicatie.

Stories of Science

Dit werk gaat nooit vervelen! Wetenschappers zijn gewoon leuke en interessante mensen. En dan krijg ik ook nog de kans om hun werk van dichtbij te bekijken en ze te helpen om hun innovaties en ambities aan de wereld te vertellen.

Dankzij mijn eigen achtergrond als wetenschapper en mijn jarenlange samenwerking met wetenschappers, weet ik me snel in te lezen in hun soms lastige onderwerpen.
Zo kan ik helpen om hun verhaal op de juiste manier te vertellen met taal die begrijpelijk is voor het gekozen publiek. Het maakt natuurlijk veel uit of we een video maken voor vakgenoten of voor het grote publiek.

Werken op niveau

Mijn academische achtergrond (TU Delft) helpt mij in het werk. Ik start altijd met een goede voorbereiding en pak mijn projecten heel gestructureerd aan. Ik kan in korte tijd een goede analyse maken van de situatie van mijn opdrachtgevers en hun vragen en wensen.
In het contact met mijn opdrachtgevers staat altijd het opbouwen van een langdurige samenwerkingsrelatie centraal. Na afloop van een project vraag ik altijd om feedback op mijn werk, daar valt altijd wat van te leren en verbeteren!

Opleiding en werkervaring

Technische Universiteit Delft (Technische Bestuurskunde 1996-2003)
Wetenschappelijk onderzoeker Inspectie voor de Gezondheidszorg (2003-2007)
Freelance Docent Prisma, Veiligheidskunde in de gezondheidszorg (2007-2011)
Fotoacademie Rotterdam (2007-2010)
Eigenaar Caren Huygelen fotografie + film (vanaf 2007)