Blog

Demonstrator Lab Amsterdam

Demonstrator lab

In opdracht van het Demonstrator lab maakte ik in enkele weken tijd 28 films over projecten die op dit moment in het lab actief zijn. Deze films staan ter illustratie van de projecten op de website en werden ook gebruikt bij verschillende open dagen in november 2020.

Demonstrator Lab is a learning-by-doing environment open to students and staff members. Its goal is to foster an entrepreneurial culture in the higher education ecosystem of the city and to boost research driven innovation by giving its members the opportunity to get their feet wet at no cost.

www.demonstratorlab.nl

Technische innovaties en goede idee├źn

Het rondlopen in het Demonstrator lab voelt als het rondlopen in een snoepwinkel. Achter elke deur is iemand bezig met een goed idee en een interessante technische innovatie. Het was voor mij – als liefhebber van alle wetenschap – dan ook een groot plezier om hier rond te lopen.

Het gaat te ver om alle 28 films te presenteren op deze website. Daarom hieronder enkele voorbeelden uit de verschillende onderzoeksgroepen.

Werkwijze

Omdat we te maken hadden met een hele strakke deadline was het zaak om direct van start te gaan met het filmen van deze projecten. Voor elk project werd 1,5 uur tijd genomen op locatie voor het filmen van het interview en de ondersteunende beelden. Bijkomend probleem was dat we te maken hadden met corona-maatregelen op de campus van de Vrije Universiteit. Maar omdat ik een zelfstandig werkende filmer ben (videograaf), leverde dit geen groepsvorming op en kreeg ik toestemming om op de campus aan de slag te gaan.

De hele organisatie van het project hield ik in eigen handen, omdat ik zodoende ook heel snel kon schakelen met alle te filmen projecten. Bij onduidelijkheden en met vragen nam ik natuurlijk direct contact op met het projectteam. Ook belden we elke paar dagen om de voortgang door te spreken. De conceptversies van de films werden allemaal bekeken door de leden van de betreffende projecten en het projectteam. Daarna kon een definitieve versie worden gemaakt. Dankzij de bereidheid van iedereen om snel te reageren, is het gelukt om in enkele weken tijd 28 films op te leveren.