Blog

RoboChem

Afgelopen weken met plezier films en foto’s gemaakt voor de Noël Research Group van de Universiteit van Amsterdam, die een mooie publicatie in Science hebben behaald met hun project RoboChem!

RoboChem: Autonome syntheserobot die AI toepast om chemisch onderzoek te versnellen.

Voor deze vakgroep maakte ik een lange film (story) en een staande korte film (social), plus een serie foto’s van het RoboChem systeem. Bij de films gebruikte ik de stijlelementen van de UvA.

Story over Robochem voor de UvA
Instagram reel over RoboChem

Scheikundigen van de Universiteit van Amsterdam (UvA) hebben deze autonome robot voor chemische synthese ontwikkeld, die wordt aangestuurd met behulp van kunstmatige intelligentie (AI). Het apparaat, RoboChem, werkt sneller en nauwkeuriger dan zijn menselijke evenknie. Bovendien blijkt RoboChem bijzonder vindingrijk. Als eerste in zijn soort kan het apparaat voor een belangrijke versnelling zorgen in de zoektocht naar moleculen met farmaceutische en andere toepassingen. De eerste resultaten van RoboChem zijn op 25 januari 2024 gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift ‘Science’.

Publicatiegegevens

Aidan Slattery, Zhenghui Wen, Pauline Tenblad, Jesús Sanjosé-Orduna, Diego Pintossi, Tim den Hartog, Timothy Noel: ‘Automated self-optimization, intensification and scale-up of photocatalysis in flow’, in: Science 383, eadj1817 (2024). DOI: 10.1126/science.adj1817

Blog van de vakgroep

Deze blog geschreven door Timothy Noël “how our team created RoboChem” is echt een aanrader!