Blog

Amsterdam Science and Innovation Awards 2023

Op 21 november 2023 was de 2-jaarlijkse uitreiking van de Science and Innovation awards aan de meest innovatieve ideeën van Amsterdamse wetenschappers.

In opdracht van Innovation Exchange Amsterdam (IXA) maakte ik 28 korte films en 3 trailers voor dit project.

Trailer Amsterdam Science and Innovation Awards 2023

De projecten die de vakjury goed beoordeelde, kwamen door de eerste ronde. Als deze 28 projecten werden door mij gefilmd. Hieruit werden door de publieks- en de vakjury 9 finalisten gekozen in drie categorieën: Society, Environment & Climate en Health.

Eigenlijk zijn alle projecten de moeite van het bekijken waard, het was in ieder geval een feest om ze te bezoeken en verfilmen. Hieronder enkele voorbeelden van mooie projecten die ik tegenkwam.

Pre-finalist Society: Open Science Checklist, ontworpen vanuit Centre of Expertise Urban Vitality van de Hogeschool van Amsterdam.
Finalist Health: Madglove Amsterdam, een startup vanuit de VU met als doel om hulpmiddelen te ontwikkelen voor mensen met een beperking zoals spasticiteit.
Finalist Environment & Climate: Lumetallix, een startup vanuit de UvA met een lood-detectie set die het herkennen van resten van lood in huizen, op spullen en in de grond heel makkelijk maakt.
Finalist health: IMPALA, een project van AmsterdamUMC en VU met als doel om met een simpele monitor en voorspellingen van AI de behandeling van ernstig zieke kinderen in ontwikkelingslanden te verbeteren.
Winnaar Health: Een project vanuit het Amsterdam UMC om een betere behandeling te ontwikkelen voor vrouwen met klachten van verzakking van de baarmoeder.
My Health Buddy, een project vanuit het Amsterdam UMC om mensen op een makkelijke manier bewuster te maken van hun gezondheid
Winnaar Society: NanoHybrids, een project vanuit de UvA om op een duurzamere manier nanomateriaal te maken voor gebruik in verschillende industrieën.
Happy Minds: een project vanuit de HvA, met als doel een lesmethode te ontwikkelen om jonge kinderen beter te leren te ontspannen en met hun emoties om te gaan.
Finalist Society: Een project vanuit de UvA om op een slimmere en meer toegankelijke manier quantum computers te maken
Finalist Environment & Climate: MattSwap, een project vanuit de HvA met als doel om op een circulaire manier gebruikte hotelmatrassen een betere bestemming te geven.
WasteBase, een project vanuit de HvA om restmateriaal uit de industrie een bestemming te geven